Lifestyle

Wat zijn leuke manieren om met je kinderen op een milieubewuste manier door rotterdam te gaan?

Een milieubewuste dag uit in Rotterdam

Rotterdam is de ideale stad om op een milieubewuste manier met je kinderen te verkennen. Er is een breed scala aan leuke activiteiten die een bezoek aan de stad onvergetelijk maken voor jong en oud. Hier zijn enkele van de beste milieubewuste activiteiten die je met je kinderen in Rotterdam kunt doen.

Fietsen over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Stap op de fiets en geniet van het uitzicht tijdens een rustige tocht over de brug. Laat je kinderen onderweg stoppen om foto’s te maken van het prachtige landschap.

Picknick in het park

Plan een picknick in één van Rotterdams vele parken. Neem duurzame producten mee, zoals lokale groentes, biologische kaas, zuivel, notenvrije koekjes en meer. Verpak al je lekkernijen in biologisch afbreekbare materialen zoals bamboebeeldhouwers of papieren zakken. Neem ook speelgoed mee waarmee je kinderen buitenspelletjes kunnen doen, zoals frisbee’s of badmintonrackets.

Bezoek het Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is uitermate geschikt voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur. Hier kun je allerlei interessante tentoonstelling bezoeken, zoals de Oceanaminiaturen, waar je meer kunt leren over onze oceanen en hun schatten. Je kunt ook meer leren over insectengroei, fossielvorming en vele andere interessante onderwerpen die met milieu te maken hebben.

Waar kun je in rotterdam leuke milieuvriendelijke activiteiten vinden voor kinderen?

Duurzame winkelen in de Markthal

De Markthal in Rotterdam is een ideale plek om duurzaam te winkelen. Er zijn veel lokale boeren die hun producten veren, waaronder biologisch geteelde groenten en fruit, verse noten en zaden, kazen, vleeswaren en nog veel meer. Je vindt er ook veel biologische producten zoals cosmetica, verzorgingsproducten en nog veel meer. Deze kun je vervolgens mee naar huis nemen voor een milieuvriendelijke maaltijd.

Duurzame boottocht op de Maas

Neem een duurzame boottocht op de Maas en bewonder het prachtige decor. Als je kinderen geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad, kun je een gids inhuren of gebruik maken van audio-opnames om meer te weten te komen over interessante bezienswaardigheden langs het water. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je naar onbekende plekjes vaart!

Duurzaam dagje uit in Rotterdam

Besluit je milieubewuste dagje uit met een bezoek aan het Kaap Scheepvaartmuseum. Hier kunnen kinderen alles leren over de maritieme geschiedenis van Rotterdam en hoe ze energie efficiënter kunnen gebruiken. Je kunt ook leren over duurzame scheepvaarttechnieken, zoals innovaties op het gebied van energie-efficiëntie in de vaart. Naast al het leren zal je kinderen zich ook prima vermaken met al het speelgoed dat er te vinden is in het museum!

Kortom, Rotterdam biedt tal van leuke milieuvriendelijke activiteiten voor kinderen. Van fietsen over de Erasmusbrug tot picknicken in het park tot een boottocht over de Maas, er is voor ieder wat wils. Bezoek bovendien het Natuurhistorisch Museum of doe wat duurzaam winkelen bij de Markthal om je dagje uit compleet te maken!

Wat zijn de beste groene attracties in rotterdam om met kinderen te bekijken?

Toyota’s Hydrogen World

Toyota’s Hydrogen World in Rotterdam is een uniek educatief centrum waar kinderen kunnen leren over de voordelen van waterstof als energiebron. Het centrum biedt bezoekers een interactieve ervaring met informatieve tentoonstellingen, interactieve demonstraties en andere leuke activiteiten. Kinderen kunnen hier ook leren over milieuvriendelijke voertuigen die op waterstofmotor rijden en hoe deze helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Klimbos Rotterdam

Klimbos Rotterdam is een avontuurpark voor jong en oud waar bezoekers kunnen genieten van een dag vol buitenspellen. Het park heeft meerdere routes met uitdagende touwen, hangbruggen, klimwallen en andere spannende activiteiten. Klimbos Rotterdam streeft naar duurzaamheid door het gebruik van milieuvriendelijke materialen voor alle activiteiten en het recycleren van afgedankte materialen.

Varen op de Maas

Er is niets zo ontspannend als een rustige tochtje op de Maas met je gezin. Neem de boot en ontdek de schoonheid van Rotterdam terwijl je geniet van het uitzicht op het water en kleine havens langs de oevers. Dompel je onder in het ongerepte landschap terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de stad. Je kunt ook verschillende walvisspotten boeken om meer te weten te komen over walvisspotten in Nederland.

Wat zijn leuke dingen om met kinderen in rotterdam te doen?

Duurzaam fietsen over de Erasmusbrug

Er is geen betere manier om de prachtige stad Rotterdam te leren kennen dan met een duurzame fietstocht over de Erasmusbrug. Maak een stop bij het Euromastpark waar kinderen kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, terwijl ouders rustig kunnen genieten van het uitzicht. De route voert je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder historische panden en markten, terrassen, musea en parken.

Het Natuurhistorisch Museum bezoeken

Een andere leuke manier om Rotterdam met kinderen te verkennen, is het bezoek aan het Natuurhistorisch Museum. Hier kunnen kinderen meer leren over de flora en fauna van de stad en er zijn veel educatieve tentoonstellingen over allerlei verschillende onderwerpen. Ook is er een bioscoop waar kinderen kunnen genieten van documentaires en interessante films.

Picknicken in het park

Ontdek ook de vele parken die Rotterdam rijk is! Neem eten mee voor een picknick in het park of ga op zoek naar interessante dieren in het wild. Voor kinderen is er altijd iets te ontdekken: van vogels spotten tot allerlei watersportactiviteiten zoals kanoën of vissen. Ook zijn er veel speeltuinen waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken met spannende glijbanentochten en avontuurlijke avonturen!

Geef een reactie