Wonen

De veelzijdigheid van polycarbonaat kanaalplaat

Beginnen we bij de polycarbonaat kanaalplaat. Dit is een fantastisch materiaal voor allerlei klussen. Lichtgewicht, stevig en met een open structuur aan de binnenkant, waardoor het niet alleen makkelijk te bewerken is, maar ook nog eens isolerend werkt. Stel je voor dat je een overkapping of veranda wilt bouwen, dan is dit spul ideaal. Het is doorzichtig of opaalwit en komt in lengtes van 2 tot 7 meter met een standaarddikte van 16mm. En het leuke is dat je niet eens een professional hoeft te zijn om hiermee aan de slag te gaan!

Je vraagt je nu vast af waarvoor je deze platen nog meer kunt gebruiken. Nou, wat dacht je van een dakraam voor extra licht in je donkere zolder? Of misschien wil je wel een serre bouwen aan je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie is dat deze platen niet alleen handig zijn voor grote projecten. Ze kunnen ook perfect dienen als bescherming tegen de wind als je ze verticaal plaatst met H-profielen.

En laten we de duurzaamheid niet vergeten. Polycarbonaat kanaalplaten zijn bestand tegen hagel en UV-straling, dus ze gaan jarenlang mee zonder dat ze hun kleur verliezen of broos worden. Plus, ze zijn ook nog eens heel makkelijk te monteren. Dus heb je een project in gedachten? Met polycarbonaat kanaalplaten zit je altijd goed!

Plexiglas kopen op maat

Moving on naar plexiglas, dat is weer een heel ander verhaal. Plexiglas kopen op maat betekent dat je precies krijgt wat je nodig hebt voor jouw project. Dit materiaal is ideaal voor als je iets nodig hebt wat stevig is, maar toch ook licht doorlaat zoals glas. En het mooie is dat het veel minder snel breekt dan glas en veel lichter van gewicht is. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor vitrines, displays en ramen.

Het fijne aan plexiglas is dat het weerbestendig is. Het maakt niet uit of het binnen of buiten is, plexiglas houdt stand zonder snel te verslechteren door UV-straling of regen. Ook qua onderhoud heb je er weinig omkijken naar; even een doekje erover en het ziet er weer uit als nieuw. Bovendien is het materiaal in allerlei kleuren en diktes tot wel 15mm verkrijgbaar.

Als laatste tip wil ik meegeven dat als je niet zeker weet welk type plexiglas je moet bestellen voor jouw project, vraag dan gerust om advies of bestel eerst een proefstukje om zelf te zien en voelen wat het beste past bij jouw ideeën. Met plexiglas kun je echt alle kanten op, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Geef een reactie